Hvordan Bliver Man Skuespiller?

Der er rigtig mange unge mennesker over hele verden, der går med en stor drøm om at blive skuespille

Uploaded af musikdramatiskteater.dk d. 02. December 2020
Billede af: Pexels

Der er rigtig mange unge mennesker over hele verden, der går med en stor drøm om at blive skuespiller. Det glamourøse liv med smukke stjerner, masse af penge, berømmelse og anerkendelse er et liv, der er beundret og misundt af de fleste.

Hvordan bliver man skuespiller? Man kan blive skuespiller på forskellige måder. Du kan både være autodidakt skuespiller, tage en formel uddannelse i skuespil eller tage kurser. Mange møder simpelthen bare op til en casting, hvor de passer perfekt til rollen. Der er altid svært at få den første rolle, hvorefter det vil blive nemmere og nemmere.

Det lyder måske meget nemt, men det er faktisk enormt svært at blive skuespiller, og det er endnu sværere at blive en succesfuld én af slagsen. Det sværeste er formentlig, at der ikke er en bestemt vej til succes. Man kan ikke sige, at fordi du tager en uddannelse på kunstakademiet, så får du succes. Det handler i høj grad om timing, talent og en lille smule held.

Mange skuespillere er som sagt ikke uddannet, men har lært faget selv. Ofte handler det om, at man skal passe til en bestemt rolle. Eksempelvis kan passer du ikke som blond dansker som en eksotisk og mørk skurk. Omvendt kan du heller ikke spille superhelt, hvis du er bygget spinkelt.