Hvad Er R&b Musik?

Hvad er R&B-musik? R&B står for rhythm and blues og er en kombination af rytme (rhythm) og bluesmusi

Uploaded af musikdramatiskteater.dk d. 07. December 2020
Billede af: Pixabay

Hvad er R&B-musik? R&B står for rhythm and blues og er en kombination af rytme (rhythm) og bluesmusikken. R&B er ikke en musikgenre men derimod en sammensætning og kombination af en musikgenre og stilart, blues, med mere rytmebaserede toner.

Se mere om hvordan R&B opstod, samt hvad der i dag kendetegner R&B-musikken på den internationale musikscene.

Racistiske rødder

Betegnelsen R&B har faktisk racistiske rødder, da den kom sig som et forsøg op at erstatte ordet race music. Her var det det amerikanske musikblad Billboards forsøg på at finde et ord eller en betegnelse for race music, der førte frem til R&B.

Race music henviste til musik, der blev spillet af folk med en anden race - altså de sorte i USA.

Blues - og sidenhen R&B menes at være forgængerne for det, der blev til rock og soul. De oprindelige R&B-musikere var inspireret af jazz og gospel. Det førte på mange områder til en stor sammensmeltning af de forskellige genre.

The Rolling Stones nævnes som et af de bands, der havde fundet deres inspiration i netop rhythm and blues. 

R&M er i dag kendt som en variant af popmusikken, hvor det især er sorte kunstnere, der spiller den. Her hentes inspirationen i dag via soul, dance og rap-musik, der smeltes sammen under de rytmiske melodier, som R&B er kendet for.

Denne tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra avXperten. Hos avXperten køber du et stort udvalg af billader varer. Det betyder at avXperten får et link i denne tekst.