Hvad Er Formålet Med Musik?

Hvad er formålet med musik? Svaret på det spørgsmål er meget forskelligt, alt efter hvilken musiker

Uploaded af musikdramatiskteater.dk d. 20. November 2020
Billede af: Pixabay

Hvad er formålet med musik? Svaret på det spørgsmål er meget forskelligt, alt efter hvilken musiker eller kunstner, som man spørger. Svarene vil være endnu mere forskellige, hvis man spørger de enkelte lyttere om det.

Hvad er formålet med musik? Svaret derpå er forskelligt fra person til person alt efter, om du er kunstner, lytter eller fagperson indenfor musikkens verden.

De mest kendte formål med musik

For nogen er musik en måde til at udtrykke sig kunstnerisk på. Det kan både være følelsesmæssigt, personligt eller i forhold til konkrete budskaber. Musikken har været brugt til samtlige ting igennem historien.

For andre er formålet med musikken at opnå social status i form af berømmelse og anerkendelse. Hvor mange gange har man ikke set og hørt om børn, der drømmer om at blive en rock- eller popstjerne og nyde den berømmelse, som det kan kaste af sig?

Formålet med musik kan ene og alene også være musikken og nydelsen ved kompositionerne og det at spille den. Fælles for mange er, at det sjældent kun er en enkelt ting, der går igen, når man spørger om, hvad er formålet med musik?

I forhold til diverse skoler og uddannelser så er formålet med faget musik, at eleverne og de studerende skal få en stærkere forståelse af musikfaget.

Blandt disse punkter er, hvordan man for en bedre følelsesmæssig og intellektuel udvikling af faget og dets elementer.

Skiltet øverst viser at dette tekstindlæg, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Her finder du et imponerende sortiment af boombox, eller utallige andre gode varer. Heraf markatet på indhold.