Hvad Er En Musical?

En musical er et skuespil eller en film, hvor der er et fokus på musik og dans.  Det komme

Uploaded af musikdramatiskteater.dk d. 23. November 2020
Billede af: Pixabay, pixel2013

En musical er et skuespil eller en film, hvor der er et fokus på musik og dans.  Det kommer af den engelsk betegnelse 'musical comedy'.

Genren opstår på Broadway i USA, men bliver først anerkendt som en genre, da den når de små off-broadway teatre. Det var den kendte musical "Hair", der gjorde hele udspringet, da den blandede musik, ageren, dans og teater på en gang. Selve blandingen af alle disse virkemidler var med til at fortælle en historie på en ny måde. 

Der findes et utal af musicals i USA, men Danmark kan også følge med. En af de mest kendte er "Mød mig i Cassiopeia". Denne musical handler om at lave musik og få en forestilling klar, altså lave en musical, hvilket er lidt sjovt, da forestillingen er en musical i forvejen. 

Hvis du gerne vil se et nyere eksempel på en musical, kan du se Disney's "High School Musical", som var et kæmpe hit mellem unge mennesker, da den udkom. Alle piger har vist haft et lille crush på Troy Bolten ;-) 

Et andet eksempel, som ikke er særlig gammel, er "The Greatest Showman", som er en af mine personlige favoritter! Med Hugh Jackman i hovedrollen forsøger han at lave forestillinger med mennesker, som kan utrolige og anderledes ting, som ikke er set før i den tid, den foregår i. 

Skiltet øverst viser, at denne tekst var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Sif Jakobs, og meget meget andet. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.