Hvad Er Bluesmusik?

Bluesmusik er en musikgenre, der har sine rødder i den amerikanske slavekultur. Her opstod bluesmusi

Uploaded af musikdramatiskteater.dk d. 07. December 2020
Billede af: Pixabay

Bluesmusik er en musikgenre, der har sine rødder i den amerikanske slavekultur. Her opstod bluesmusikken i 1860'erne, altså i en tid hvor der var borgerkrig i Amerika.

Bluesmusikken kan spores tilbage til 1860'erne og kendetegnes ved, at forsangeren sang for, hvorefter andre svarede derpå. Det kaldes for call and response på engelsk.

Kendetegnene ved bluesmusik

Bluesmusik kendetegnes ved, at melodien synges i mol, mens akkorderne spilles i dur. Blues er gennem årene blevet mere harmoniske - inspireret af den europæiske tradition.

Det er også fra bluesmusikken, der introducerede powerakkorden - den tekstfrie akkord, som man også kender fra heavy metal.

Bluesmusikken fik sit helt store gennembrud i 1920'erne. Den fik endnu et boost efter Anden Verdenskrig. Flere af de store bluesnavne gjorde deres entre i 1960'erne, hvor blueslegender som B. B. King, Ray Charles og Aretha Franklin kom frem.

Musikkens oprindelse og rødder i den sorte kultur var det, som både holdt den tilbage og var med til at udbrede den i mange år. Netop blues' sorte rødder var noget, der afskrækkede mange i de første år fra, at tage den til sig.

Bluesmusikken fortsatte med at vinde indpas op gennem årene, selvom flere og andre stilarter vandt indpas. Bluesmusikken menes blandt andet at have inspireret til andre genre. 

Blues musik anses i dag for at være en ældre musikgenre, men den har dog vundet så bredt indpas, at den ikke anses for at være hverken farlig, fordærvende eller revolutionerende i dag.

Sidens tekst er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra avXperten. Hvor du køber et stort sortiment med bordbeslag. Det årsagen til at avXperten får omtale i sidens tekst.